مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

مناسب ترين سن تربيت كودك چه زماني است؟ اين سوالي است كه پدر و مادرها اغلب با آن مواجه مي‌شوند. معمولا والدين به دنبال زماني مناسب براي شروع تربيت فرزندشان هستند. در واقعيت تربيت كودك يك موضوع دائمي بوده و شروع يا پايان آن محدود به بازه زماني خاصي نمي‌شود. اما بهتراست نكاتي كه براي آموزش به فرزند خود انتخاب مي‌كنيد متناسب با سن و توانايي‌هاي او باشد.

روانشناسان كودك به شما كمك مي‌كنند تا با ويژگي‌هاي تربيت كودك در هر دوره سني آشنا شويد. به همين خاطر بهتر است در تربيت كودك خود از نظر مشاورين كودك استفاده كنيد. با توجه به اهميت سن كودك در مسائل تربيتي، در اين مطلب راجع به سن تربيت كودك و جنبه‌هاي مختلف آن صحبت خواهيم كرد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت كودك و سن تربيت كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي كودك ذهن نو تماس حاصل نماييد.

منبع: سن تربيت كودك | سن طلايي تربيت كودك چند سال است؟ 

سن تربيت كودك | تربيت به عنوان يك فرايند دائم

اگر تربيت كودك را به معناي آموزش اصول لازم براي زندگي به كودك در نظر بگيريم، پس شايد بهتر باشد بگوييم كه تربيت كودك بازه خاصي براي شروع يا پايان ندارد. كودك شما از همان آغاز زندگي در معرض رفتارها و واكنش‌هاي مختلفي قرار مي‌گيرد و به تدريج متوجه اين مسئله خواهد شد كه هر رفتاري نتيجه خاصي را در پي دارد.

اين موضوع از رفتارهاي ساده‌اي مثل درك نوزاد از خنديدن اطرافيان در صورت خنديدن وي شروع مي‌شود و به مرور با بزرگتر شدن كودك مسائل پيچيده‌تري را نيز شامل خواهد شد. در نتيجه شما به عنوان والدين كودك بايد همواره نسبت به آموزش كودك خود حساس باشيد.

نكته‌اي كه بايد به آن در سن تربيت كودك توجه كرد اين است كه در هر بازه سني، كودك آمادگي لازم براي يادگيري برخي از اصول را دارد و آمادگي يادگيري برخي از مسائل را نيز ندارد. شما بايد اين توانايي را در خود ايجاد كنيد كه در هر سن چه نكاتي را و با چه زباني به فرزند خود آموزش دهيد.

ابعاد مختلف تربيت و نقش سن در تربيت كودك

همانطور كه مي‌دانيد سن تربيت كودك شامل بخش‌ها و جنبه‌هاي گوناگوني است كه تمامي آن‌ها نيازمند توجه هستند در غير اينصورت كودك شما داراي شخصيتي نامتوازن خواهد شد كه ابعاد مختلف آن به يك ميزان رشد نكرده‌اند. ما در اين بخش به ابعاد مختلف تربيت كودك و نقش سن در آن‌ها توجه خواهيم كرد.

1. سن تربيت اجتماعي كودك

شايد بتوان گفت نخستين جنبه باتوجه سن تربيت كودك كه فرزندتان با آن مواجه مي‌شود تربيت اجتماعي است. در طي دوسال اول زندگي كودك شما مشغول رسيدن به اين باور است كه دنيا و انسان‌ها چگونه هستند؟

درصورتي كه كودك از والدين و به خصوص مادر محبت و توجه كافي دريافت كرده باشد دنيا را جايي امن و ديگران را قابل اعتماد خواهد يافت، اما اگر كودك احساس كند مادر همواره كنار او نبوده و نسبت به نيازهايش بي توجه است به اين باور خواهد رسيد كه دنيا جايي ناامن و ديگران افرادي غير قابل اعتماد هستند. اين باور كودك كه به آن سبك دلبستگي گفته مي‌شود تمامي روابط اجتماعي فرد در آينده را تحت تأثير قرار خواهد داد. شما سن تربيت كودك زير پنج سال خود را بايد در نظر بگيريد.

رشد اجتماعي كودك

رشد اجتماعي كودك با وجود تلاش ها براي تربيت كودك معمولاً تا پيش از شروع سنين مدرسه روندي آهسته دارد و دايره اطرافيان آن‌ها به اعضاي خانواده و نزديكان محدود مي‌شود. با وجود تلاش هايتان براي تربيت كودك در همه جوانب، او از سنين مدرسه به تدريج با گروه‌هاي ديگري از جامعه آشناشده و اصول ارتباط اجتماعي را در جريان اين روابط مي‌آموزد. اما همچنان تأثير خانواده و نزديكان براي كودك غالب است.

با رسيدن كودك به سنين نوجواني گروه‌هاي دوستي ارزش و اعتبار بسياري پيدا كرده و حضور در كنار دوستان بسيار با ارزش‌تر از بودن در كنار خانواده مي‌شود. اين موضوع بارسيدن فرزندتان به سنين اواخر نوجواني و اوايل جواني تا حد زيادي تعديل‌شده و خانواده و دوستان ارزش متعادلي پيدا مي‌كنند. والديني كه سن تربيت كودك خود را در اين مسائل را در نظر ميگيرند تنش كمتري تجربه مي‌كنند.

معمولاً سنين پيش دبستاني و اوايل دبستان بهترين زمان براي تربيت كودك و آموزش مهارت‌هاي اجتماعي به كودك است و مرحله مهمي در سن تربيت كودك محسوب مي‌شود. مهارت‌هايي نظير دوست يابي، همكاري و تعاون و حتي توانايي ردكردن درخواست دوستان در صورت لزوم، از جمله مهارت‌هاي ضروري در تربيت اجتماعي كودك مي‌باشد. شما مي‌توانيد راجع به نحوه آموزش مهارت‌هاي اجتماعي به كودك خود از مشاورين كودك كمك بگيريد.

با اين حال همانطور كه گفته شد بهتر است آموزش اين مسائل را از سنين پيش دبستاني شروع كنيد زيرا تا قبل از اين سنين، كودكان معمولاً درك چنداني از روابط اجتماعي ندارند و حتي درصورتي كه با همسالان ارتباط برقرار كنند، بيشتر تابع اصول خود هستند.

2. سن تربيت كودك | تقويت توانايي‌هاي ذهني

توانايي‌هاي ذهني شامل انواع مختلفي از توانايي‌ها نظير توجه و تمركز، حافظه، توانايي حل مسئله و تصميم گيري يا توانايي‌هاي حساب و رياضي است. براي آموزش و تربيت كودك در كدام از اين مسائل بايد به كودك خود اجازه دهيد كه به سطحي از درك و توانايي ذهني دست پيدا كند. معمولاً شما مي‌توانيد از سنين 4 يا 5 سالگي تقويت اين توانايي‌ها را در كودك خود شروع كنيد.

معمولاً توصيه مي‌شود در سنين پايين‌تر تربيت كودك را با استفاده از بازي‌ها و به صورت سرگرمي براي كودك شروع كنيد. به ميزاني كه سن كودك افزايش پيدا مي‌كند قدرت ذهني او نيز افزايش پيدا كرده و شما مي‌توانيد آموزش‌هاي پيچيده‌تري را شروع كنيد.

همچنين مي‌توانيد با استفاده از آزمون‌هاي هوش و استعداد براي كودك خود، متوجه نقاط ضعف و قوت او شده و سپس براي بهبود توانايي‌هايش برنامه ريزي كنيد. در غير اين صورت با مجموعه گسترده و پيچيده‌اي از توانايي‌هاي ذهني مواجه مي‌شويد كه توجه به تمامي آن‌ها موضوع دشواري محسوب مي‌شود.

3. سن تربيت جنسي كودك

يكي ديگر از جنبه‌هاي مرتبط با سن تربيت كودك كه اهميت بالايي دارد، تربيت جنسي است. تربيت جنسي كودك معمولاً از 3 يا 4 سالگي و با شروع كنجكاوي‌هاي كودك در زمينه مسائل جنسي شروع مي‌شود. معمولا روانشناسان توصيه مي‌كنند كه تربيت جنسي را از زماني كه كودك توانايي صحبت كردن پيدا مي‌كند، آغاز كنيد. در ابتداي آموزش نام اندام‌هاي بدن و اندام تناسلي را نيز به او آموزش دهيد. به تدريج و با بزرگترشدن كودك اطلاعات بيشتري به او بدهيد.

توجه داشته باشيد كه آنچه در زمينه تربيت جنسي كودك اهميت دارد ميزان اطلاعات كودك است و نه سن تقويمي آن‌ها. شما در هر مرحله با توجه به دانسته‌هاي كودك و سوالي كه مطرح كرده به وي پاسخ مي‌دهيد. در نتيجه به دنبال سن خاصي براي آموزش تمامي مطالب به كودك خود نباشيد.

 

سختگيري يا سهل انگاري با توجه به سن تربيت كودك

هنگامي كه رفتار اشتباهي از يك كودك سر مي‌زند معمولاً با دو شيوه واكنشي مواجه مي‌شويم. گروهي از والدين با اين استدلال كه فرزندشان هنوز كوچك است برخوردي با اشتباهات او نمي‌كنند، در مقابل برخي خانواده‌ها بدون توجه به اين موضوع كه فرزندشان هنوز سن چنداني ندارد به شدت واكنش نشان مي‌دهند.

در تربيت كودك خود به اين موضوع توجه داشته باشيد كه كودك شما همواره به تذكر و برخورد قاطع نياز دارد اما براي يادگيري كامل اصول اخلاقي و يا آداب اجتماعي به تمرين و تكرار و صبر شما نيازمند است. پس شما بايد رفتار نامناسب را هميشه گوشزد كنيد اما با توجه به سن كودك اين مسئله مي‌تواند ميزاني از قاطعيت و محبت را در كنار يكديگر داشته باشد. مشاوره كودك به شما كمك مي‌كند تا قاطعيت و محبت را در تربيت كودك خود به يك اندازه به كار گيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت كودك و سن تربيت كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن هاي ثابت شهري با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي كودك ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

مناسب‌ترين سن تربيت كودك چه زماني است؟

تربيت كودك محدود به بازه سني خاصي نيست و در تمامي سال‌هاي كودكي و نوجواني ادامه پيدا مي‌كند؛ اما سنين مدرسه تا پيش از رسيدن كودك به نوجواني اهميت بالاتري دارند زيرا كودكان در اين دوره هنوز به شدت تحت تأثير والدين هستند و از طرف ديگر توانايي ذهني آن‌ها براي درك و پذيرش مسائل مختلف نسبت به سال‌هاي قبل رشد بيشتري كرده است.

سن تربيت جنسي كودك از چه زماني شروع مي‌شود؟

از سنين 3 يا 4 سالگي و با شروع كنجكاوي‌هاي كودك در زمينه مسائل جنسي امكان اين زمينه از تربيت كودك فراهم مي‌شود؛ اما بهتر است كه از قبل اين سنين نيز در حين آموزش اسامي موضوعات مختلف به فرزندتان، نام اعضاي بدن و اندام‌هاي تناسلي را نيز به آن‌ها آموزش دهيد.

آيا مي‌توانيم آموزش توانايي‌هاي خواندن و نوشتن را پيش از سن مدرسه براي كودك شروع كنيم؟

معمولاً تا پيش از اين سن ذهن كودكان توانايي آموزش اين مطالب را ندارد و حتي اگر اين توانايي وجود داشته باشد آموزش زودهنگام باعث مي‌شود آن‌ها انگيزه و توجه لازم را در مدرسه نشان ندهند. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه تربيت كودك و سن تربيت كودك مي‌توانيد از خدمات مشاوره بهره‌مند شويد. 

منبع: سن تربيت كودك | سن طلايي تربيت كودك چند سال است؟

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/11/11  ] [ ۱۵ ] [ newmiind ] [ ]

تربيت كودكان بيش فعال همواره براي پدر و مادرها با چالش‌هاي زيادي همراه است. بسياري از والدين در اين شرايط نمي‌دانند در برابر پرتحركي كودك بايد چگونه واكنش نشان دهند. و ممكن است تا حد زيادي از سربه هوايي فرزندشان خسته شوند. اين مسئله به خودي خود مي‌تواند واكنش‌هاي نامناسبي نظير پرخاشگري كلامي و فيزيكي را به همراه بياورد كه با ايجاد اثرات منفي روي كودك به پيچيدگي هرچه بيشتر اوضاع مي‌انجامد.

اگر فرزندتان مبتلا به اختلال بيش فعالي است و نمي‌دانيد چگونه بايد با او رفتار كنيد در ادامه توصيه‌هايي در مورد تربيت و كنترل كودكان بيش فعال ارائه كرده‌ايم كه مي‌توانند در اين زمينه به شما كمك نمايند.

منبع: تربيت كودكان بيش فعال با 7 اصل

تربيت كودكان بيش فعال

تربيت كودكان بيش فعال كار ساده اي نيست. معمولا مادراني كه كودكان بيش فعال دارند، خسته مي‌شوند. اما روش هاي برخوردي نيز با اين كودكان وجود دارد كه باعث بهبود كيفيت رفتار آنها مي‌شود. كودكان بيش فعال نشانه هايي از خود دارند كه شامل بي توجهي، بي دقتي، گم كردن وسايل و … مي‌شود كه هر والدي را كلافه مي‌كند. اكثر والدين در جستجوي روش برخورد مناسب با اين كودكان هستند. در اين مقاله راجع به تربيت كودكان بيش فعال صحبت كرده ايم.

تربيت و كنترل كودكان بيش فعال بر اساس ويژگي هاي آن ها

اختلال بيش فعالي يا ADHD يكي از اختلالات عصبي رشدي است كه اغلب در سنين كودكي بروز مي‌يابد. كودكان بيش فعال دو نقص عمده دارند كه كم توجهي و تحرك بيش از حد را شامل مي‌شود. از جمله علائمي كه در تربيت كودكان بيش فعال بايد مد نظر قرار داد، به شرح زير هستند.

  • كودكان بيش فعال توجه چنداني به جزئيات ندارند.
  • آن‌ها در حين انجام تكاليف نمي‌توانند تمركز خود را حفظ كنند.
  • دائما حواس‌شان جاي ديگري است و هنگام مكالمه توجه كمي به فرد مقابل دارند.
  • در به پايان رساندن وظايف و تكاليف‌شان با مشكل مواجه هستند.
  • معمولا از انجام تكاليفي كه نيازمند فعاليت ذهني هستند متنفرند.
  • در اكثر اوقات وسايل خود را گم مي‌كنند.
  • به راحتي حواس‌شان با محرك‌هاي خارجي پرت مي‌شود.
  • دائما كارهاي روزمره خود را فراموش مي‌كنند.
  • دائما روي صندلي وول مي‌خورند يا هنگامي كه نشسته‌اند دست و پاي خود را تكان مي‌دهند.
  • نمي‌توانند به مدت طولاني روي صندلي بنشينند.
  • معمولا در مكان‌هايي كه مناسبتي ندارد مي‌دوند يا از در و ديوار بالا مي‌روند!
  • فعاليت‌هايشان با سر و صداي زياد همراه است.
  • دائما در حال حركت هستند.
  • بيش از حد حرف مي‌زنند.
  • وسط حرف ديگران مي‌پرند.
  • اگر از آن‌ها سوال بپرسند معمولا قبل از اتمام پرسش پاسخ را مي‌پرانند.
  • انتظار كشيدن در موقعيت‌هايي نظير ماندن در صف براي‌شان بسيار دشوار است.

توصيه هايي براي تربيت كودكان بيش فعال

با توجه به علائم گفته شده در مورد اختلال ADHD تعامل با اين كودكان اغلب بسيار دشوار است. از همين رو والدين در تربيت كودكان بيش فعال با چالش‌هاي بيشتري رو به رو مي‌شوند. براي اينكه بتوانيد بر اين چالش‌ها غلبه نماييد علاوه بر پيگيري درمان‌هاي تخصصي از طريق روانشناس و روانپزشك در نظر گرفتن توصيه‌هاي زير به شما كمك مي‌نمايد.

📌 نگرش مثبتي نسبت به فرزندتان داشته باشيد و آن را حفظ نماييد

به عنوان پدر و مادر بهترين راه تربيت كودكان بيش فعال داشتن نگرش مثبت نسبت به آن‌ها است. چراكه برخي از والدين در اين شرايط دائما به فرزند خود برچسب‌هاي زننده مي‌زنند و او را با الفاظي نظير “خنگ”، “سر به هوا”، “احمق” و … خطاب مي‌كنند.

اين كار با ايجاد تاثيرات منفي روي اعتماد به نفس كودك علاوه بر مشكلات مرتبط با بيش فعالي منجر به بروز مشكلات روانشناختي ديگري نيز مي‌شود. كه تعاملات بين فردي را بيش از پيش سخت مي‌سازد. در نتيجه همواره به فرزندتان نشان دهيد شرايط او را درك مي‌كنيد و در كنارش هستيد تا مشكلات رفتاري‌اش بهبود يابند.

📌 تربيت كودكان بيش فعال | رفتارهاي مخرب را در بافت اختلال نگاه كنيد

همواره به ياد داشته باشيد كه بسياري از رفتارهاي مخرب كودك بيش فعال عمدي نيستند. در نتيجه براي تربيت كودكان بيش فعال بايد اطلاعات خود را از علائم رفتاري ADHD بالا ببريد و به ياد داشته باشيد اين‌ها جزئي از مشكل كودك هستند كه بايد براي رفع آن‌ها تلاش كرد. پس سرزنش بيش از حد خود يا فرزندتان نمي‌تواند به بهبود اوضاع كمكي نمايد.

📌 انتظارات خود را با توانمندي‌هاي كودك هماهنگ نماييد

براي تربيت كودكان بيش فعال بايد ضعف‌هايشان را بشناسيد و در آن موارد انتظارات خود را كمي تعديل نماييد. براي مثال مبتلايان به ADHD هنگام گوش دادن به يك سخنراني بلند يا انجام تكاليف زمان‌بر بارها دچار حواسپرتي مي‌شوند. پس نمي‌توانيد به مدت طولاني از آن‌ها بخواهيد به حرف‌هاي‌تان گوش دهند يا تكاليف مدرسه‌شان را يك جا انجام دهند. در عوض مي‌توانيد تكاليف را به چند بخش كوتاه مدت تقسيم كنيد تا فرزندتان بتواند در زمان‌هاي مختلف به آن‌ها بپردازد.

📌 تربيت كودكان بيش فعال | به توانمندي هاي فرزندتان باور داشته باشيد

اينكه كودك‌تان مبتلا به بيش فعالي باشد به معناي اين نيست كه نمي‌تواند در هيچ زمينه‌اي پيشرفت كند يا توانمندي خاصي ندارد. براي تربيت كودكان بيش فعال خود بهتر است توانايي‌ها و قابليت‌هاي منحصر به فرد فرزندتان را كشف كرده و همواره در مورد آن‌ها به او بازخورد بدهيد. همچنين در مورد رفتارهاي مشكل ساز نيز دائما به كودك يادآور شويد كه مي‌تواند اين مشكلات را اصلاح كند و به مرور زمان اعمال بالغانه‌تري را از خود نشان دهد.

📌 يك روتين خاص را براي كارهاي مختلف كودك در نظر بگيريد

در زندگي كوكان مبتلا به بيش فعالي برخورداري از ثبات از اهميت بسزايي برخوردار است. از همين رو بهتر است برنامه روزانه و هفتگي متداولي براي آن‌ها در نظر بگيريد. به طوري كه آن‌ها هر روز به طور منظم در ساعت خاصي از خواب بيدار شوند، در زمان مشخصي وعده‌هاي غذايي‌شان را بخورند و در نهايت شب در ساعتي مشخص به رختخواب بروند.

براي موفقيت آميز بودن روش تربيت كودكان بيش فعال حتما اين نظم در اكثر فعاليت‌هاي روزمره رعايت شود. براي مثال اگر فرزندتان به مدرسه مي‌رود همواره شب قبل به او كمك كنيد تا وسايلش را آماده كند و زمان‌هاي مشخصي را به انجام تكاليفش اختصاص دهد.

📌 تربيت و كنترل كودكان بيش فعال | براي انجام تكاليف محيط آرامي در اختيار كودك قرار دهيد

در نظر داشته باشيد كه حواسپرتي به وسيله محرك‌هاي خارجي يكي از علائم اصلي اختلال ADHD است. در نتيجه اگر از فرزندتان مي‌خواهيد يك تكليف خاص را انجام دهد، بايد فضاي آرامي در اختيار او بگذاريد و عوامل حواسپرتي را تا جاي ممكن به حداقل برسانيد تا كودك بتواند عملكرد بالاتري داشته باشد. بنابراين يكي از روش هاي تربيت كودكان بيش فعال، فراهم كردن محيط آرام است.

📌 مراقب نوع تغذيه كودك باشيد

جهت تربيت كودكان بيش فعال، مراقب وعده هاي غذايي او باشيد. بررسي‌ها نشان مي‌دهد كه سبك غذا خوردن مبتلايان به بيش فعالي بايد از ويژگي‌هاي خاصي برخوردار باشد. براي مثال آن‌ها نبايد بيش از 3ساعت گرسنه بمانند. چرا كه افت قندخون در افزايش تحريك پذيري و مشكلات تمركز موثر است. در نتيجه سعي كنيد ميان وعده‌هاي كودك را افزايش دهيد. همچنين به كمك پزشك و آزمايش خون اطمينان حاصل كنيد كه سطح مناسبي از مواد معدني نظير آهن و منيزيم در بدن فرزندتان وجود دارد. چرا كه كمبود اين مواد نيز مي‌تواند علائم ADHD را تشديد نمايد.

📌 خودتان را الگوي مناسب كنيد

يكي از روش هاي تربيت كودكان بيش فعال، الگوي رفتاري خودتان است. فرزند شما هر كاري كه شما انجام مي‌دهيد را تكرار مي‌كند. رفتار خود را اصلاح كنيد، به شيوه مناسبي رفتار كنيد تا الگوي مناسبي براي كودك باشيد.

📌 به شيوه صادقانه احساسات خود را بروز دهيد

گاهي براي تربيت كودكان بيش فعال، لازم است تا به صورت صادقانه احساساتي كه بابت رفتار كودك داريد، بروز دهيد. مثلا به كودك بگوييد كه اين رفتار تو باعث شرمندگي من ميشه! يا رفتار تو باعث ميشه من احساس ناراحتي كنم. در اين شيوه كودك به رفتارهاي خود با دقت بيشتري مي‌نگرد.

📌 شنونده مناسبي باشيد

هميشه والديني كه شنونده خوبي هستند، كودكان بهتري دارند. براي تربيت كودكان بيش فعال نيز بايد شنونده خوبي باشيد. از كودك بخواهيد تا حرف هاي خودش را بزند، احساساتش را بروز دهد. و در كنارش شما نيز بايد درك داشته باشيد.

📌 انتقادات دائمي نداشته باشيد

براي تربيت كودكان بيش فعال، نبايد دائم در حال انتقاد باشيد. اگر كاري را ار كودك مي‌خواهيد، يكبار به او بگوييد. براي بار بعدي تكرار نكنيد. بگذاريد نسبت به كارهايي كه مي‌خواهيد انجام دهد، مسئوليت پذير شود.

كلام آخر

بيش فعالي يك اختلال است. كودكان مبتلا به اين اختلال بسيار پر تنش و بي توجه هستند. بنابراين تربيت آنها سخت و دشوار مي‌شود. علائم بيش فعالي تقريبا در همه كودكان يكسان است. اما شدت متفاوتي دارد. اما تربيت كودكان بيش فعال به خودي خود در همه كودكان بيش فعال دشوار است. براي تربيت صحيح اين كودكان از روانشناس كودك كمك بگيريد تا با مشكلات بزرگ روبرو نشويد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت حضوري و تلفني به مراجعين عزيز خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر با شماره زير تماس بگيريد.

براي دريافت مشاوره در زمينه تربيت كودكان بيش فعال مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد

سوالات متداول

چطور به كودك بيش فعال كمك كنيم اعتماد به نفس بيشتري داشته باشد؟

والدين و ساير بزرگترها به دليل پرتحركي و عدم تمركز كودكان مبتلا به ADHD اغلب بيشتر آن‌ها را دعوا مي‌كنند كه اين مسئله روي اعتماد به نفس آن‌ها تاثير مي‌گذارد. همچنين افت عملكرد در مدرسه و عدم پذيرش از جانب همسالان نيز در اين موضوع تاثيرگذار است. پرهيز از اقداماتي نظير برچسب زدن يا پرخاشگري، كمك گرفتن از جلسات رواندرماني و آموزش مهارت‌هاي اجتماعي از جمله اقداماتي است كه در بهبود اين مشكل تاثير بسزايي دارند.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: تربيت كودكان بيش فعال با 7 اصل

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/21  ] [ ۲۰ ] [ newmiind ] [ ]

تربيت كودك 2 تا 3 ساله از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. سنين دو تا سه سالگي در كودكان از جمله دوره‌هاي مهم رشد و تكامل هر فرد به شمار مي‌آيد كه لازم است والدين در زمينه تربيت و پرورش كودك در اين دوران تمام نكات و چالش‌هاي موجود را فرا بگيرند تا فرزند بتواند به سلامت از اين مرحله از رشد فكري و جسمي خود عبور كند. با كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد اصول صحيح تربيت فرزند را بياموزيد و از آن‌ها در جهت تربيت هرچه بهتر فرزند خود استفاده نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 

منبع : تربيت كودك دو ساله

اهميت دوره 2 تا 3 سالگي كودك

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون آمده و پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود. با شروع دو سالگي، كودكان جنب و جوش بيشتري پيدا مي‌كنند و نسبت به اتفاقات و اشيا اطراف خود توجه بيشتري نشان مي‌دهند و تمايل به شناخت بهتر و كامل‌تر محيط اطراف خود دارند.

كودك در اين سنين هنوز قادر به تفاوت قائل شدن ميان كارهاي درست و غلط يا خوب و بد نيست و كارهايي خارج از انتظار انجام مي‌دهد. بنابراين والدين بايد با در نظر گرفتن اين نكته، كودك را در جهت تكامل شناختي و رشد ذهني ياري كنند و با رفتار مناسب و عاري از هر گونه سرزنش و تنبيه، به كودك خود راه درست را از نادرست نشان دهند. براي آشنايي با جديدترين روش‌هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

تربيت كودك دو ساله | تاثير خانواده بر رفتار كودك

در هر خانواده‌اي بسته به محيط رشد و پرورش، ميزان تحصيلات و سطح سواد والدين، شرايط مختلف اقتصادي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و باورهاي رايج و مرسوم در خانواده، كودكان تحت شرايط متفاوتي رشد پيدا مي‌كنند، بنابراين هر دو كودك از جنبه‌هاي رفتاري و تكاملي تفاوت‌هاي زيادي با هم دارند. كودكان نوپايي كه در سنين دو تا سه سالگي قرار دارند هم از اين قاعده مستثني نيستند، اما مشخصه‌هاي بارزي در ميان كودكان در اين بازه سني ديده مي‌شود كه لازم است والدين آن‌ها را مد نظر داشته و در فرايند رشد فرزندشان از اين توصيه‌ها پيروي كنند.

1. شكوفايي و بروز احساسات

يكي از دلايلي كه سنين دو تا سه سالگي را به دوراني مهم از نظر رشد ذهني و رواني تبديل مي‌كند، شكل گيري عواطف و احساسات در اين سال‌هاست. كودك با مشاهده اطرافيان خود و در تلاش براي پيروي از الگوهاي رفتاري آنان، با احساسات و رفتارهاي احساسي آن‌ها آشنا مي‌شود و به دنبال آن سعي در تطابق با اين واكنش‌ها دارد.

از آنجا كه اين دوره آغاز شكل گيري احساسات و رفتارهاي عاطفي كودك مي‌باشد، وي هنوز دركي از نحوه بروز احساسات از طريق واكنش رفتاري ندارد. از اين رو والدين لجبازي‌ها و بد اخلاقي‌هاي زيادي را در كودك رو به رشد خود شاهد خواهند بود. در اين شرايط لازم است تا والدين با همدردي كردن با كودك، او را آرام كرده و با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت، با كودك در مورد احساسش نسبت به موضوعي مشخص يا رخدادي كه موجب آزردگي و بد رفتاري او شده صحبت كنند.

2. تربيت كودك 2 تا 3 ساله | قوه ادراك و انديشيدن

قدرت تفكر و تمايز قائل شدن ميان مفاهيم مختلف در كودكان بعد از دو سالگي شروع به رشد و تكامل مي‌كند. فرزند شما در اين دوره با تاثيرپذيري از محيط اطراف، به گسترش قوه درك و تفكر خود مي‌پردازد و هر چه بيشتر در تعامل با پيرامون خود و افراد اطرافش قرار گيرد، محركات محيطي بيشتري دريافت كرده و در نتيجه ابعاد رشد و تكامل ذهني و فكري او گسترده‌تر از كودكي خواهد بود كه كمتر به معاشرت با ديگران مي پردازد يا در محيط هاي فاقد تحرك و تعامل متقابل افكار و احساسات قرار دارد.

چگونگي بروز قوه درك كودك

_كودك در اين دوره قادر است تا مسائل مختلف را طبقه بندي كرده و ويژگي‌هاي گروهي از موضوعات مشخص را به خاطر بسپارد.
_با بيان مواردي كه او را ناخشنود مي‌كنند و مطابق خواسته‌هايش نيستند، سعي در يافتن راهكاري براي از بين بردن آن‌ها و برقراري شرايط مطلوب و مساعدي براي خود مي‌نمايد.

 

رفتار والدين براي شكوفايي استعداد كودك

والدين بايد در اين دوره براي آموزش و تقويت ابعاد شناختي مختلف كودك اقدام كرده و در زمينه‌هاي مختلف به پرورش و تثبيت يادگيري‌هاي او بپردازند. خواندن داستان‌هاي مختلف و آموزنده، ياد دادن شعر يا آوازي زيبا و با مفهوم، نقاشي كردن و تقويت قوه خلاقيت، تمرين اشكال و رنگ‌ها و ساير مفاهيم روزمره با كودك، مقايسه رويدادهاي گذشته و حال، بازي كردن با كودك يا شركت دادن او در جمع دوستان هم سن و تشويق كودك به بازي كردن با آن‌ها مي‌تواند از اقدامات سودمند تربيتي براي والدين به شمار رود.

 

تربيت كودك 2 تا 3 ساله | آموزش استقلال و اعتماد به نفس

يكي از راهبردهاي تربيتي مهم و در عين حال حياتي براي والديني كه كودكان 2 تا 3 ساله دارند، تشويق آن‌ها به حضور در اجتماعات گوناگون و تبادل نظر و مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها مي‌باشد. هر كودكي در اين سن به اظهار وجود كردن و ديدن رفتارهاي ساير بچه‌هاي همانند خود نياز دارد تا از اين طريق بتواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با ساير اعضاي تشكيل دهنده يك گروه را تمرين كند.

شايد به نظرتان احمقانه برسد، اما بر اساس نظريه‌هاي روانشناسي رفتار كودك در بزرگسالي به طور مستقيم به چگونگي از پوشك گرفتنشان مربوط مي‌شود. به همين جهت حتما براي اينكار مقاله نحوه صحيح از پوشك گرفتن كودك را بخوانيد.

 

رفتار والدين با كودكاني كه در ارتباط با هم سالان خود دچار مشكل هستند

والدين بايد فرصت حضور كودك خود در جمع همسالانش را بدهند و تكامل رفتارها و طرز برخورد كودك را با سايرين مورد بررسي و تحليل قرار دهند. اگر كودكي نتوانست در يك جمع به خوبي اعلام حضور كند و در برقراري ارتباط با بقيه كودكان هم سن خود دچار مشكل شد، لازم است كه مشكل كودك پس از مشورت با يك مشاور شناسايي شود و سپس با به كارگيري توصيه‌هاي ارائه شده در اين زمينه، كودك را در جهت بهبود روابط و تكامل ابعاد ذهني و اجتماعي ياري نمود تا در آينده با مشكلات ناشي از عدم طي كردن اين مرحله از رشد روبرو نشود. كودكان بايد در اين زمينه آزاد گذاشته شوند تا اتفاقات مشخصي را تجربه كرده و تعارضات موجود را درك كنند تا بتوانند در مواجهه با مسائل و مشكلات گوناگون، به راهكار مناسبي براي برطرف كردن آن برسند.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چرا سن 2 تا 3 سالگي از دوره‌هاي مهم و حياتي رشد كودكان به شمار مي‌رود؟

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون آمده و پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود.

چگونه بايد با يك كودك لجباز برخورد كنيم؟

در اين شرايط لازم است تا والدين با همدردي كردن با كودك، او را آرام كرده و با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت، در مورد مساله‌اي كه باعث نارضايتي كودك شده صحبت كنند.

چرا بايد كودك را به حضور در اجتماعات دوستانه تشويق كرد؟

مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها ضروري است. كودك از اين طريق مي‌تواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با اعضاي يك گروه را تمرين كند.

 

 

 

منبع : تربيت كودك دو ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/9/30  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]

تربيت كودك سه ساله نيازمند آگاهي والدين نسبت به ويژگي‌هاي رشدي آنان در اين سن است. در واقع فرايند رشدي كودكان در رده‌هاي سني متفاوت، اصول تربيتي خاصي را مي‌طلبد. كودك در هر مرحله‌اي از رشد توانايي جديدي كسب مي‌كند و قادر به يادگيري رفتارهاي مختلفي خواهد بود. به منظور افزايش بهداشت جسمي و رواني كودك، والدين بايد به روش مناسبي با كودك خود برخورد كنند تا روند تربيتي او با سرعت و سهولت بهتري انجام گيرد و احتمال شكل گيري اختلالات رفتاري در آنان تا حد زيادي كاهش يابد. براي انتخاب بهترين روش تربيتي مشاوره كودك دريافت كنيد.

منبع : تربيت كودك سه ساله

خصوصيات رشدي كودك در سه ساله

به منظور به كارگيري روش درست تربيتي، ابتدا بايد با ويژگي‌هاي رشدي كودكان در سنين مختلف آشنا شده و متناسب با آن‌ها برخورد كنيد. ويژگي‌هاي رشدي كودك در سنين 3 تا 4 سالگي موارد زير را دربر مي‌گيرد.

  • كودكان در اين مرحله از رشد قادر به ابراز احساسات خود هستند.
  • نسبت به گذشته توانايي بيشتري براي كنترل هيجانات خود از قبيل خشم و ترس را دارند.
  • احساس استقلال مي‌كنند و تمام تلاش خود را به كار مي‌گيرند تا كارهايشان را به تنهايي انجام دهند.
  • تغيير دوره خردسالي به كودكي در آن‌ها ترس و نگراني ايجاد مي‌كند.
  • بيشتر وقتشان را بدون حضور والدين سپري مي‌كنند.

توجه داشته باشيد اگرچه كودك وارد مرحله جديد از زندگي شده است و از مرحله خردسالي فاصله مي‌گيرد اما همچنان به بازي كردن و فعاليت‌هاي فيزيكي علاقه نشان مي‌دهد.

نشانه‌هاي تاخير در رشد كودك 3 تا 4 ساله

با توجه به رشد هيجاني و زباني كودكان، اگر متوجه نشانه‌هاي تاخير رشدي در آن‌ها شديد حتما به يك روانشناس كودك مراجعه نماييد و نظر او را جويا شويد. اين نشانه‌ها شامل موارد زير است.

  • كودك نتواند همزمان دو پا را در كنار هم قرار دهد و بپرد.
  • متوجه منظور شما نشود و يا اينكه جملات دستوري ساده را درك نكند.
  • قادر به استفاده از جملات سه تايي نباشد.
  • ترس از دستشويي داشته باشد.
  • ترس متناوبي را براي مدت زمان طولاني بروز دهد. 
  • كودك گوشه گير و منزوي باشد و تمايلي به برقراري روابط اجتماعي نداشته باشد.
  • كودك نتواند حواس خود را بر روي محيط اطراف متمركز كند.

اين نشانه‌ها مي‌تواند در موقعيت‌هاي مختلف بروز پيدا كند و علائمي از بيماري و اختلالات دوران كودكي باشد. با اين حال نياز است كه بررسي‌هاي بيشتر توسط روانشناس صورت گيرد و از هرگونه برچسب زدن بيماري به كودك توسط والدين و اطرافيان پرهيز گردد.

تغييرات كودكان در سنين 3 تا 4 سالگي

رشد هيجاني كودك 3 تا 4 سال

كودك در ابتداي سه سالگي شروع به يادگيري نحوه برخورد با ديگران مي‌كند. مهربان بودن و رشد مهارت‌هاي اجتماعي كودك سه ساله به طور دائم اتفاق نمي‌افتد بلكه تا وقتي كودك احساس امنيت و شادي داشته باشد ادامه مي‌يابد. رشد هيجاني كودك سه ساله او را متوجه اين نكته مي‌سازد كه در حين بازي كردن با دوستانش، احساسات شادي و ناراحتي آن‌ها را تشخيص دهد و اگر موجب ناراحتي‌شان گرديد، خود نيز ناراحت شود. در حالي كه كودك سه ساله با هم سالان خود بر سر اسباب بازي دعوا مي‌كند و حتي آن‌ها را كتك مي‌زند؛ يك كودك 4 ساله مهارت به اشتراك گذاشتن وسايل را پيدا مي‌كند. ترس از سر و صداي زياد، تاريكي و حيوانات از ديگر ويژگي‌هاي هيجاني اين رده سني است. 

رشد زباني كودك 3 تا 4 سال

در حدود سه سالگي هنوز رشد زباني كودك به حدي نرسيده است كه سليس و روان كلمات و عبارات را تلفظ كند. به همين دليل وقتي صحبت مي‌كند (به خصوص زماني كه تند حرف مي‌زند) به نظر مي‌رسد دچار لكنت زبان است. به طور معمول يك كودك سه ساله قادر به درك 1000 كلمه خواهد بود كه معمولا بيشتر درك او از كلمات مكاني يعني زير، رو، بالا و پايين است. بيشتر سوال‌هايي كه از زبان يك كودك 3 ساله بيان خواهد شد، حاوي كلمات پرسش كجا و چرا خواهد بود. والدين و اطرافيان كودك در اين دوران نقش بسيار مهمي در ارتقاي تربيت زباني كودك 3 تا 4 سال دارند و مي‌توانند با حرف زدن با كودك، خواندن شعر و كتاب قصه، دايره لغات او را گسترش دهند.

رشد شناختي كودك 3 تا 4 سال

دنياي اطراف در نگاه يك كودك 3 تا 4 ساله بسيار جذاب است و دوست دارد به اكتشاف درباره محيط اطراف بپردازد. رشد شناختي كودك در اين دوران باعث مي‌شود مفاهيم متضاد مانند بزرگ و كوچك يا بالا و پايين را درك نمايد. يكي ديگر از ويژگي‌هاي رشد شناختي كودك در اين زمان، توانايي به خاطر سپردن قافيه‌هاي زياد است. به همين دليل مي‌تواند شعرهاي زيادي را حفظ كند. لذا يكي از موارد تربيتي كودك در اين دوره آموزش به اوست.

تربيت كودك سه ساله

تربيت كودكان الزاما با گفتگو و جملات دستوري امكان پذير نخواهد بود. روش‌هاي تربيتي بايد خلاقانه و در برگيرنده جنبه‌هاي مختلف رشد كودك باشد. در زير به نمونه‌هايي از روش‌هاي تربيت كودك سه ساله مي‌پردازيم. براي آشنايي با بهترين روش هاي تربيت كودك كليك كنيد.

بهره گرفتن از هنر

فعاليت‌هاي بسيار ساده مانند نقاشي كردن سبب جرقه زدن ذهن كودك مي‌شود. آن‌ها را به تفكر انتزاعي سوق مي‌دهد و همچنين باعث ايجاد هماهنگي چشم و دست كودك مي‌شود. كودكان در هنگام نقاشي كردن بايد آزاد باشند و آنطور كه دوست دارند نقاشي كنند. پرسش درباره اينكه چه تصاويري كشده‌اند و چرا آن‌ها را به رنگ‌هاي مختلفي رنگ آميزي كرده‌اند، در پرورش فعاليت‌هاي ذهني كودك بسيار مهم است.

كتاب خواني براي كودك

كودكان بيشتر آموخته‌هاي خود را از شنيدن قصه‌هاي جذاب به دست مي‌آورند. خواندن كتاب‌هاي جذاب با تصاوير رنگي براي كودكان بسيار لذت بخش است و تمام توجه آن‌ها را جلب مي‌كند. پرسيدن سوالات چالشي در مورد شخصيت‌هاي داستان، به كودك فرصت آزادي بيان، قضاوت اخلاقي و ياد گرفتن رفتار صحيح را مي‌دهد.

بازي كردن

بازي كردن هميشه براي كودكان جالب و لذت بخش است، به خصوص اگر با وسايل واقعي منزل انجام گيرد. آشپزي كردن نيز براي آن‌ها يكي از كارهاي جذاب در منزل مي‌باشد. سپردن كارهاي ساده به كودكان سبب تقويت حس مسئوليت در آن‌ها مي‌شود و اعتماد به نفس شان را افزايش مي‌دهد.

نكات كليدي در تربيت كودك سه ساله

  • والدين بايد زماني را مختص كودك قرار دهند.
  • به منظور بهداشت رواني كودك، در آغوش كشيدن و گفتن اينكه دوستش داريد بسيار مهم و حياتي است.
  • به كودك بگوييد تا به پرندگان غذا بدهد و يا به افراد نيازمند كمك كند، به اين ترتيب به او ياد خواهيد داد كه چگونه مراقب ديگران باشد و همدلي اجتماعي خود را پرورش دهد.
  • گفتن كلمات مثبت به كودك كمك مي‌كند تا احساسات مثبتي داشته باشد.
  • كودك نياز دارد تا ياد بگيرد چگونه در هنگام دعوا، رفتار خود را كنترل كند به اين منظور مي‌توانيد برايش كتاب قصه‌هاي مرتبط بخوانيد و يا به طور عملي به او نشان دهيد كه تكنيك‌هاي موثر كاهش خشم مانند نفس كشيدن عميق را فرا بگيرد.
  • به منظور تقويت حس مسئوليت پذيري در كودك، كارهاي ساده خانه را به آنها بسپاريد.
  • درباره اينكه چرا و چگونه مي‌خواهد كارهاي مختلف انجام دهد با او صحبت كنيد.
  • ساعات تماشاي تلويزيون و استفاده كردن از گوشي را كاهش دهيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

آيا شناخت جنبه‌هاي متفاوت رشد كودك در نوع تربيت تاثير گذار است؟

ويژگي‌هاي شخصيتي كودك در هر مرحله از رشد همچون راهنمايي است كه به والدين كودك مي‌گويد چگونه با وي برخورد كنند. كودكان در سنين يكسان ويژگي‌هاي رشدي مختلفي دارند و نمي‌توان به روش يكساني با آن‌ها برخورد نمود به همين دليل شناخت اين ويژگي‌ها ضرورت پيدا مي‌كند.

 

 

 

منبع : تربيت كودك سه ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/27  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

تربيت كودك 2 تا 3 ساله از اهميت بسيار زيادي برخوردار است. سنين دو تا سه سالگي در كودكان از جمله دوره‌هاي مهم رشد و تكامل هر فرد به شمار مي‌آيد كه لازم است والدين در زمينه تربيت و پرورش كودك در اين دوران تمام نكات و چالش‌هاي موجود را فرا بگيرند تا فرزند بتواند به سلامت از اين مرحله از رشد فكري و جسمي خود عبور كند. با كمك گرفتن از يك فرد متخصص مي‌توانيد اصول صحيح تربيت فرزند را بياموزيد و از آن‌ها در جهت تربيت هرچه بهتر فرزند خود استفاده نماييد. براي كسب اطلاعات در زمينه مشاوره كودك كليك كنيد.

 منبع : تربيت كودك دو ساله

اهميت دوره 2 تا 3 سالگي كودك

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون آمده و پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود. با شروع دو سالگي، كودكان جنب و جوش بيشتري پيدا مي‌كنند و نسبت به اتفاقات و اشيا اطراف خود توجه بيشتري نشان مي‌دهند و تمايل به شناخت بهتر و كامل‌تر محيط اطراف خود دارند.

كودك در اين سنين هنوز قادر به تفاوت قائل شدن ميان كارهاي درست و غلط يا خوب و بد نيست و كارهايي خارج از انتظار انجام مي‌دهد. بنابراين والدين بايد با در نظر گرفتن اين نكته، كودك را در جهت تكامل شناختي و رشد ذهني ياري كنند و با رفتار مناسب و عاري از هر گونه سرزنش و تنبيه، به كودك خود راه درست را از نادرست نشان دهند. براي آشنايي با جديدترين روش‌هاي تربيت كودك كليك كنيد.

 

تربيت كودك دو ساله | تاثير خانواده بر رفتار كودك

در هر خانواده‌اي بسته به محيط رشد و پرورش، ميزان تحصيلات و سطح سواد والدين، شرايط مختلف اقتصادي، فرهنگي، سياسي، اجتماعي و باورهاي رايج و مرسوم در خانواده، كودكان تحت شرايط متفاوتي رشد پيدا مي‌كنند، بنابراين هر دو كودك از جنبه‌هاي رفتاري و تكاملي تفاوت‌هاي زيادي با هم دارند. كودكان نوپايي كه در سنين دو تا سه سالگي قرار دارند هم از اين قاعده مستثني نيستند، اما مشخصه‌هاي بارزي در ميان كودكان در اين بازه سني ديده مي‌شود كه لازم است والدين آن‌ها را مد نظر داشته و در فرايند رشد فرزندشان از اين توصيه‌ها پيروي كنند.

1. شكوفايي و بروز احساسات

يكي از دلايلي كه سنين دو تا سه سالگي را به دوراني مهم از نظر رشد ذهني و رواني تبديل مي‌كند، شكل گيري عواطف و احساسات در اين سال‌هاست. كودك با مشاهده اطرافيان خود و در تلاش براي پيروي از الگوهاي رفتاري آنان، با احساسات و رفتارهاي احساسي آن‌ها آشنا مي‌شود و به دنبال آن سعي در تطابق با اين واكنش‌ها دارد.

از آنجا كه اين دوره آغاز شكل گيري احساسات و رفتارهاي عاطفي كودك مي‌باشد، وي هنوز دركي از نحوه بروز احساسات از طريق واكنش رفتاري ندارد. از اين رو والدين لجبازي‌ها و بد اخلاقي‌هاي زيادي را در كودك رو به رشد خود شاهد خواهند بود. در اين شرايط لازم است تا والدين با همدردي كردن با كودك، او را آرام كرده و با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت، با كودك در مورد احساسش نسبت به موضوعي مشخص يا رخدادي كه موجب آزردگي و بد رفتاري او شده صحبت كنند.

2. تربيت كودك 2 تا 3 ساله | قوه ادراك و انديشيدن

قدرت تفكر و تمايز قائل شدن ميان مفاهيم مختلف در كودكان بعد از دو سالگي شروع به رشد و تكامل مي‌كند. فرزند شما در اين دوره با تاثيرپذيري از محيط اطراف، به گسترش قوه درك و تفكر خود مي‌پردازد و هر چه بيشتر در تعامل با پيرامون خود و افراد اطرافش قرار گيرد، محركات محيطي بيشتري دريافت كرده و در نتيجه ابعاد رشد و تكامل ذهني و فكري او گسترده‌تر از كودكي خواهد بود كه كمتر به معاشرت با ديگران مي پردازد يا در محيط هاي فاقد تحرك و تعامل متقابل افكار و احساسات قرار دارد.

چگونگي بروز قوه درك كودك

_كودك در اين دوره قادر است تا مسائل مختلف را طبقه بندي كرده و ويژگي‌هاي گروهي از موضوعات مشخص را به خاطر بسپارد.
_با بيان مواردي كه او را ناخشنود مي‌كنند و مطابق خواسته‌هايش نيستند، سعي در يافتن راهكاري براي از بين بردن آن‌ها و برقراري شرايط مطلوب و مساعدي براي خود مي‌نمايد.

 

رفتار والدين براي شكوفايي استعداد كودك

والدين بايد در اين دوره براي آموزش و تقويت ابعاد شناختي مختلف كودك اقدام كرده و در زمينه‌هاي مختلف به پرورش و تثبيت يادگيري‌هاي او بپردازند. خواندن داستان‌هاي مختلف و آموزنده، ياد دادن شعر يا آوازي زيبا و با مفهوم، نقاشي كردن و تقويت قوه خلاقيت، تمرين اشكال و رنگ‌ها و ساير مفاهيم روزمره با كودك، مقايسه رويدادهاي گذشته و حال، بازي كردن با كودك يا شركت دادن او در جمع دوستان هم سن و تشويق كودك به بازي كردن با آن‌ها مي‌تواند از اقدامات سودمند تربيتي براي والدين به شمار رود.

 

تربيت كودك 2 تا 3 ساله | آموزش استقلال و اعتماد به نفس

يكي از راهبردهاي تربيتي مهم و در عين حال حياتي براي والديني كه كودكان 2 تا 3 ساله دارند، تشويق آن‌ها به حضور در اجتماعات گوناگون و تبادل نظر و مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها مي‌باشد. هر كودكي در اين سن به اظهار وجود كردن و ديدن رفتارهاي ساير بچه‌هاي همانند خود نياز دارد تا از اين طريق بتواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با ساير اعضاي تشكيل دهنده يك گروه را تمرين كند.

 

رفتار والدين با كودكاني كه در ارتباط با هم سالان خود دچار مشكل هستند

والدين بايد فرصت حضور كودك خود در جمع همسالانش را بدهند و تكامل رفتارها و طرز برخورد كودك را با سايرين مورد بررسي و تحليل قرار دهند. اگر كودكي نتوانست در يك جمع به خوبي اعلام حضور كند و در برقراري ارتباط با بقيه كودكان هم سن خود دچار مشكل شد، لازم است كه مشكل كودك پس از مشورت با يك مشاور شناسايي شود و سپس با به كارگيري توصيه‌هاي ارائه شده در اين زمينه، كودك را در جهت بهبود روابط و تكامل ابعاد ذهني و اجتماعي ياري نمود تا در آينده با مشكلات ناشي از عدم طي كردن اين مرحله از رشد روبرو نشود. كودكان بايد در اين زمينه آزاد گذاشته شوند تا اتفاقات مشخصي را تجربه كرده و تعارضات موجود را درك كنند تا بتوانند در مواجهه با مسائل و مشكلات گوناگون، به راهكار مناسبي براي برطرف كردن آن برسند.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوزاد و كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

 

سوالات متداول

چرا سن 2 تا 3 سالگي از دوره‌هاي مهم و حياتي رشد كودكان به شمار مي‌رود؟

با ورود به سن دو سالگي، كودك از دوره نوزادي بيرون آمده و پا به مرحله‌اي جديد از زندگي مي‌گذارد؛ به همين دليل اين دوره يكي از مقاطع مهم زماني از نظر شكل گيري شخصيت و ذهنيت كودك نسبت به خود و دنياي اطرافش محسوب مي‌شود.

چگونه بايد با يك كودك لجباز برخورد كنيم؟

در اين شرايط لازم است تا والدين با همدردي كردن با كودك، او را آرام كرده و با لحني ملايم و به دور از خصومت و عصبانيت، در مورد مساله‌اي كه باعث نارضايتي كودك شده صحبت كنند.

چرا بايد كودك را به حضور در اجتماعات دوستانه تشويق كرد؟

مشاركت با هم سن و سالان جهت رشد و تكامل قابليت‌هاي ذهني كودكان و افزايش استقلال و اعتماد به نفس آن‌ها ضروري است. كودك از اين طريق مي‌تواند نحوه برقراري ارتباط و تمرين فعاليت‌هاي جمعي با اعضاي يك گروه را تمرين كند.

 

 

 

 منبع : تربيت كودك دو ساله

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/25  ] [ ۱۷ ] [ newmiind ] [ ]

آشنايي با اصول تربيت كودك يكي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي والديني است كه به تازگي صاحب فرزند شده‌اند. اين گروه از والدين معمولاً به دنبال آشنايي با اصول و راهكارهايي هستند تا از طريق آن‌ها بتوانند به پرورش استعدادها و توانايي‌هاي كودك خود كمك كنند و يا سلامت روحي و شخصيت او را تضمين نمايند. روانشناسان معتقدند كه كودكان در هر دوره سني نيازها و توانايي‌هاي متفاوتي دارند و تربيت آن‌ها نيز بايد به صورتي باشد كه تا حد ممكن به اين نيازها پاسخ داده و آن‌ها را براي ورود به مرحله بعدي رشد آماده كند. به همين خاطر ما در اين موضوع راجع به ابعاد مختلف تربيت كودكان صحبت خواهيم كرد. شما مي‌توانيد براي دريافت اطلاعات بيشتر يا پاسخگويي به سوالاتي كه در زمينه تربيت كودك داريد از يك مشاور كمك بگيريد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :  

تربيت كودك | نكات شنيدني در خصوص تربيت كودكان

تربيت كودك

نكات تربيت كودك

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

 

به چه مسائلي در تربيت كودك بايد توجه كرد؟

هر خانواده اي داراي آداب و عادات رفتاري منحصر به فردي است. و هر كودكي با نگاه كردن و سرمشق گيري از والدين و نزديكانش رفتارهاي آن ها را الگو قرار داده و به مرور زمان شناخت و عادات اعضا در كودك نيز شكل مي‌گيرد. والدين جوان امروزي نسبت به پدران و مادران خود در تربيت فرزندانشان محتاطانه تر رفتار كرده و در تلاش اند تا فرزنداني با كمتري آسيب روحي و رواني پرورش دهند. در ادامه به ابعاد مختلف تربيتي كه والدين بايد توجه داشته باشند اشاره شده است. شما با دريافت مشاوره كودك مي توانيد روش ها و مهارت هاي خود را در اين زمينه ارتقا دهيد. 

سن تربيت كودك

يكي از نخستين سوالاتي كه در زمينه تربيت كودك بايد به آن پاسخ داد اين است كه تربيت از چه سني شروع مي‌شود؟ متخصصين روانشناسي كودك بازه زماني مشخصي را براي تربيت در نظر نمي‌گيرند و معتقدند كه از نخستين روزهاي تولد بحث تربيت شروع خواهد شد. در واقع شما با محبت يا توجهي كه در روزهاي اول تولد به كودك خود داريد نخستين قدم‌ها را در تربيت كودكتان برمي‌داريد و به تدريج با بزرگتر شدن وي ابعاد بيشتر و پيچيده‌تري از تربيت نيز به آن اضافه خواهد شد. بهتر است براي آشنايي با جنبه‌هاي مختلف تربيت و زمان ارائه هر آموزشي به فرزند خود با يك مشاور كودك صحبت كنيد. متخصصين مي‌توانند اطلاعات مناسبي راجع به نيازهاي هر دوره سني و سطح توانايي‌هاي كودك در هر دوره در اختيارتان بگذارند. براي اطلاع از بهترين اقدامات مرتبط با سن تربيت كودك كليك كنيد.

اشتباهات تربيتي والدين

يكي ديگر از نكاتي كه در تربيت كودك بايد به آن توجه داشت اين است كه برخي رفتارها باعث آسيب ديدن شخصيت كودك شده و تأثير مثبتي در او نخواهند داشت. به اين قبيل رفتارها اشتباهات تربيتي گفته مي‌شود. آشنايي با اين اشتباهات اهميت بسياري براي والدين دارد زيرا با عمل كردن به آن‌ها به صورت ناخواسته فرزندتان را در معرض آسيب‌هاي روحي مثل اضطراب يا افسردگي قرار مي‌دهيد يا ممكن است او دچار بعضي ضعف‌هاي شخصيتي شود كه تا سنين بزرگسالي نيز همراهش باشند. برخي از رايج‌ترين اشتباهات تربيتي شامل موارد زير هستند. براي جلوگيري و آشنايي با ساير اشتباهات تربيتي والدين كليك كنيد.

  • تنبيه‌هاي فيزيكي
  • بي توجهي به رفتارهاي مثبت و توانايي‌هاي كودك
  • توجه به نتيجه و ماحصل كارها به جاي توجه به فرايند
  • مسخره كردن يا بي اهميت دانستن ترس‌ها، خيالات يا نگراني‌هاي كودك
  • بيان جملاتي مثل (ديگر دوستت ندارم)، (تو ديگر فرزند ما نيستي) و …

تربيت جنسي كودك

تربيت كودك داراي ابعاد مختلف است و والدين مي‌بايست به تمامي اين ابعاد توجه كافي داشته باشند. يكي از جنبه‌هاي تربيت كه بايد به آن توجه داشته باشيد تربيت جنسي كودك است. روانشناسان معتقدند كه همانند ساير ابعاد تربيت، تربيت جنسي كودك نيز سن يا مقطع خاصي ندارد و شما مي‌بايست اين موضوع را به عنوان يك فرايند و در طي سال‌هاي تربيت كودك مدنظر داشته باشيد.

تربيت جنسي به طور كلي به معناي پاسخ‌دهي صحيح به كنجكاوي‌هاي جنسي كودك، آموزش حريم خصوصي به او و ياددهي اصولي است كه در هر فرهنگ مي‌بايست راجع به مسائل جنسي رعايت شوند. يكي از مهم‌ترين دلايل اهميت تربيت جنسي كودك اين است كه با افزايش آگاهي، احتمال بروز آسيب‌هايي مثل تجاوز كاهش پيدا مي‌كند و همچنين شما مي‌توانيد ميزان دانسته‌هاي فرزندتان در هر دوره سني را تحت كنترل داشته باشيد. به همين خاطر بهتر است اطلاعات خود را، راجع به اصول مهم در تربيت جنسي افزايش دهيد. جهت دريافت آموزه هاي مربوط به تربيت جنسي كودكان كليك كنيد.

آموزش مهارت‌ها به كودك

بسياري از دشواري‌هايي كه بزرگسالان با آن مواجه مي‌شوند به دليل ضعف در مهارت‌هايي است كه داشتن آن‌ها مي‌توانست در شرايط سخت بسيار كمك كننده باشد. به همين خاطر در سال‌هاي اخير روانشناسان تاكيد بسياري بر آموزش مهارت‌هاي زندگي به كودكان دارند. متاسفانه برخلاف تصور بسياري از والدين اين مهارت‌ها در طول زندگي و به صورت خود به خودي براي كودك دست‌يافتني نخواهد بود و يا درصورتيكه چنين احتمالي وجود داشته باشد كسب تجربه و مهارت در اين زمينه‌ها مي‌تواند هزينه‌هاي سنگيني را براي كودك به همراه داشته باشد. در نتيجه بهتر است از اولين سال‌هاي رشد كودك و در جريان تربيت با كمك گرفتن از يك مشاور، كودكتان را با مهارت‌هاي مختلف زندگي آشنا كنيد. برخي از اين مهارت‌ها شامل موارد زير هستند.

  • توانايي (نه) گفتن
  • توانايي دوست يابي و برقراري روابط اجتماعي
  • توانايي مديريت احساسات
  • توانايي حل مسئله و تصميم گيري
  • توانايي مديريت زمان
  • و…

نكات تربيتي مهم در پرورش فرزندان

اگرچه كودكان در هر دوره سني نيازهاي متفاوتي دارند و در تربيت آن‌ها بايد به مسائل مختلف توجه داشته باشيد اما برخي نكات اصول كلي تربيت هستند و مي‌توانند به شما در همه زمان‌ها كمك كنند. مهم‌ترين اصول تربيتي را در ادامه با يكديگر مرور خواهيم كرد.

  1. همواره به قوانين و مقرراتي كه در خانه وضع كرده‌ايد وفادار باشيد. اگر فرزندتان احساس كند كه با قشقرق درست كردن يا هر طريق ديگري مي‌تواند شما را مجاب كند، كنترل رفتار وي سخت خواهد بود.
  2. هنگام تربيت كودك تنبيه را كنار بگذاريد. تنبيه اطلاعات تربيتي مناسبي در اختيار فرزندتان قرار نمي‌دهد و صرفاً به او اين پيام را منتقل مي‌كند كه نبايد كاري را انجام دهد اما راجع به چرايي اين مسئله يا رفتار جايگزين چيزي نمي‌گويد.
  3. رفتارهاي مناسب كودك خود را پاداش دهيد و آن‌ها را به خاطر هر موضوع كوچكي تشويق كنيد.
  4. زماني را براي بازي با كودك و يا هر فعاليت ديگري كه براي او خوشايند است اختصاص دهيد.
  5. درصورتي كه هميشه انجام كارها را خودتان برعهده بگيريد باعث اختلال در رشد اعتماد به نفس كودك مي‌شويد و او در بزرگسالي همواره به توانايي‌هايش با شك و ترديد نگاه خواهد كرد.

سؤالات متداول

– آموزش مهارت‌هاي زندگي به كودك بايد از چه سني شروع شود؟

سنين پيش‌دبستاني يا اولين سال‌هاي دبستان زمان مناسبي براي آموزش اين مهارت‌ها به كودك است.

– تربيت جنسي كودك چه اهميتي دارد؟

درصورتي‌كه شما كنجكاوي‌هاي جنسي كودك خود را بي‌پاسخ بگذاريد يا او را تنبيه كنيد آن‌ها پاسخ سوالاتشان را به شيوه ديگري پيدا خواهند كرد كه ممكن است توانايي كنترل شما را كاهش دهد. علاوه بر اين افزايش آگاهي‌هاي كودك باعث كاهش بروز آسيب‌هاي مثل تجاوز خواهد شد.

– كمك گرفتن از مشاورين در تربيت كودك چه اهميتي دارد؟

متخصصين روانشناسي كودك مي‌توانند اطلاعات مفيدي را در زمينه نيازهاي رشدي كودك شما در هر مرحله و نحوه برخورد شما با آن‌ها در اختيارتان بگذرانند. متخصصين حاضر در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو با تجربه چندين ساله اي كه در ارتباط با كودكان دارند مي توانند به شما در خصوص مشكلات مرتبط با فرزندان‌تان راهنمايي‌هاي لازم را ارائه دهند.

منبع : تربيت كودك

امتیاز:
بازدید: 31
برچسب:
:
[ 1399/7/3  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب